Manual

Grunnleggende oppsett

Logg inn på din butikk, du vil kunne følge lenken som kommer i vår velkomst-epost.

 

 

Gå først til Innstillinger i menyen til venstre. Du får da noe tilsvarende bildet under.

 

Generelle innstillinger

 

Skriv inn adressen til butikken din, sammen med den offentlige e-postadressen til butikken. Denne adressen vil stå som avsender og kan for eksempel være support@dinegenepostadresse.no.

 

 

Ved å klikke Språk og logo, så kan du laste opp logo både i administrasjon og på din offentlig butikk.

 

Hvis du har fått pekt ditt domene til butikken, så kan du endre URL til nettsiden til for eksempel https://minbutikk.no. Merk at nettbutikken vil slutte fungere korrekt hvis du skriver inn denne adressen før domenet er aktivt og peker til vår server.

 

Du kan nå fortsette med å legge inn produkter. Alternativt klikker du Opsjoner for å få tilgang til enda flere valg!

 

 

Opsjon-innstillinger

 

Her du kan du klikke på hver av gruppene og få tilgang til en mengde innstillinger. For eksempel kan du aktivere Facebook-diskusjonsforum, Likes-knapp, angi komprimering av bilder, begrense antall produkter per liste og mye, mye mer.

 

Alle innstillinger her er valgfrie. Skriver du ikke inn noe, så brukes vår standard.

 

 

Back To Top

Legge inn kategorier

Før du kan legge inn produkter, så må du opprette kategorier slik at det blir lett å finne produktene.

 

Klikk skjermbildet under for stort bilde, men det du skal trykke på her er Opprett ny-knappen, markert med det røde tallet 1. Denne plasseringen for å opprette nye elementer vil du se igjen i hele butikken, slik som å opprette nye produkter, nye moms-satser, nye brukere osv.

 

For nå, klikk Opprett ny knappen for å komme til skjermbildet for å opprette kategorier.

 

 

Legg merke til at vi lar være å vise alle muligheter som standard. Ved å klikke Siden 2 får du se enda flere valg, slik som fulltekst-redigering av hvordan kategorien skal se ut.

 

Side 1

 

 

Kategori er navnet på kategorien din. Bør være kort og presist, slik som f.eks. Smykker.

 

Intro, kort for introduksjon, er i likhet med alle andre felter her valgfritt felt. Her kan du skrive en kort introduksjon som vil havne øverst på siden i denne kategorien.

 

Har du veldig mange kategorier, så vil du ofte la dette feltet være tomt. Intro lar deg sette et mer personlig preg på kategorien og kanskje tilby litt veiledning til produktene i kategorien.

 

For eksempel kan du skrive «Her har vi et utvalg av de fineste smykkene laget i Norge. Alle smykkene er håndlaget.». Om du bare vil ha en kort presentasjon, så kan du la det være med dette.

 

Om du ønsker en lengre intro, klikk på Side 2 og du kan her redigere kategorisiden i mer detalj.

 

Under velger du om denne nye kategorien skal være under en annen kategori, altså en underkategori. I helt ny butikk vil det ikke være noen valg her, siden det ikke finnes noen kategorier. Så du kan la denne boksen være for nå.

 

Nr betyr rekkefølge på kategorien. Altså om kategorien skal komme først, sist eller litt ut i listingen på forsiden av butikken din. Ha et lavt nummer for å prioritere kategorien høyt.

 

Bilde, her kan du velge et bilde som vil vises på kategorisiden.

 

Bildevisning er om du skal tillate en såkalt slider eller bildegalleri. Dette bildegalleriet lar deg vise frem utvalgte produkter i kategorien for å fremme mersalg. Du kan skru av/på for hvert produkt.

 

Side 2

 

Hvis du klikker side 2, så kan du redigere kategorien ytterligere. Slik som vist under. Du kan legge inn ubegrenset med bilder, endre hvordan tekster ser ut med mer.

 

Klikk bildet for stor versjon.

 

 

Hvis du ikke skriver inn noe i feltet SEO, så lager systemet automatisk dette for deg. SEO betyr her søkeordvennlig kategori eller URL for kategorien. Dette gjør at Google og andre søkemotorer lett finner kategorien din, samtidig som adressen ser bra ut.

 

I eksempelet med Smykker, så vil f.eks. kategorien bli vist som https://demo.minbutikk.no/smykker. Har du en underkategori til smykker som heter Smykker Smøla, så blir URL noe lignende demo.minbutikk.no/smykker/smoela /. Dette fordi Google og andre ikke skjønner særnorske tegn så godt enda. Merk at alle kategorinavn blir i små bokstaver, dette ser bra ut.

 

Hvis det allerede finnes en kategori med samme navn, så vil systemet automatisk legge på et tall slik som smykker-21. Dette gjør at Google og andre fortsatt vil indeksere smykker og lett finne frem til kategorien din.

Back To Top

Endre design

MinButikk sitt malsystem lar deg endre utseendet til hele butikken.

 

Velg Språk og maler og klikk Maler.

 

 

Ved å klikke på ønsket mal i skjermbildet som dukker opp, så vil du umiddelbart redigere ønsket mal. I eksempelet under har vi valgt malen reciept.tpl. Denne vises etter et fullført kjøp.

 

 

Hvis du endrer dokumentet og klikker «Lagre malen», så vil det opprettes en kopi på ditt området. Det vil også dukke opp en stjerne (*) i listen over maler oppe til høyre. Dette er for å indikere at du har endret denne siden eller malen.

 

Skulle du angre og vil ha det originale designet tilbake, så kan du klikke Slett. Da fjernes den lokale kopien og originalen gjenopprettes.

 

Bruk fortrinnsvis språk-redigering for å endre tekst og enkle endringer fremfor malredigering. Dette fordi designet ditt kan bli litt rart hvis vi oppdaterer butikken og du ikke også oppdaterer designet. Designendringene du gjør vil aldri overskrives, så du bør følge med på alle sider du selv endrer på denne måten.

 

Endre topp og bunn og hele designet

Ved å redigere malen «masterpage», så endrer du designet på hele nettstedet. Dette inkluderer toppen og bunnen (header og footer) på absolutt alle sidene i butikken din.

 

Dette bruker du typisk hvis du har leid inn en designer til å endre utseendet/look-and-feel overalt Dette gjør at du kan endre hele nettstedet dramatisk kun ved å endre en enkelt fil. Masterpage.tpl er en slags mal over alle maler. Sjefsmal.

 

Hvis du likevel ønsker å endre detaljer på hver enkelt underside, så kan du også endre HTML på de underliggende sidene ved å velge andre maler.

 

Vær obs på at du kan gå glipp av ny funksjonalitet hvis vi lanserer dette etter at du har endret malen. Du bør derfor ikke endre malene med mindre du er innforstått med dette. Sørg for at du får en vedlikeholdavtale med din webdesigner som vil hjelpe deg også senere.

 

For eksempel kan være at du må legge til {$nymodul} i materpage om vi legger til en ny modul. Siden dette kan endre designet ditt, så vil vi aldri overskrive eller røre masterpage hvis du har endret denne. Det er derfor du bør være obs på dette. Funksjonaliteten vil være på plass, men det er altså visning eller lenker som du må manuelt oppdatere i html.

 

Andre årsaker kan være at vi finner en feil i koden på masterpage.tpl. Men hvis du har et tilpasset design, så har du ofte ikke bruk for denne feilrettingen heller.

 

Skulle du ønske å nullstille eller få med alle våre siste endringer, ta kopi av dine endringer lokalt (kopier masterpage-koden). Deretter klikk «Slett». Du vil nå se vår siste design. Se deretter på vår oppdaterte kode og sammenlign med din mal. Legg tilbake dine endringer og klikke Lagre.

Back To Top