Knytte domene til butikk

Publisert 05-07-2020

En gjenganger her på MinButikk er hvordan man får sitt eget domene på butikken din. Når du blir kunde, så får du et kortnavn (kallenavn) på formen dittfirma.minbutikk.no. Dermed kan du ta i bruk butikken med en gang ved å gå til http://dittfirma.minbutikk.no

For kunder flest, så ønsker de å bruke sitt eget domenenavn, for eksempel http://bruktbutikken.no. Her er faktisk mye av jobben allerede gjort! Alt du trenger gjøre, er å logge inn der du kjøpte domenet og endre kun ett sted.

Domenet vi bruker, er det du oppga når du opprettet butikken. Hvis du trenger endre dette, ta kontakt.

Endre hos domeneshop

Logg inn og klikk på domenet ditt. I mitt eksempel har jeg valgt domenet minpost.no. Klikk så «Administrere DNS-pekere» slik bildet under viser.

Dernest endrer du verdien i den første boksen, såkalt A-record slik at domenet ditt peker til vår nettbutikk-server og klikker det grønne symbolet for å lagre – IP-adressen du skal skrive inn her/erstatte er 77.40.236.40:

Innen 1-2 timer skal du nå kunne komme frem til butikken din med ditt domene.

Har du annet kontrollpanel fordi du har kjøpt domenet eller DNS-styres andre steder, er det fremdeles bare den ene verdien som skal endres og prosessen er rimelig lik uansett hvem du har valgt.

Gratis sertifikat i nettbutikken

Det medfølger gratis SSL-sertifikat, som bidrar til å gjøre butikken din sikrere og inngir tillit hos brukerne av butikken. Gi oss gjerne beskjed hvis butikken din ikke kjører på sertifikat innen 24 timer slik at vi kan aktivere funksjonen på din butikk.

Vi anbefaler at du ikke laster opp for mye bilder og produkter før etter at at sertifikat er på plass. Grunnen er at lenker må endres på alle produkter ved etablering, siden bilder og andre ting nå heter noe som starter med https:// og der er en stor jobb i ettertid hvis du har mange produkter.